Thursday, April 21, 2011

NYONYA OH NYONYA

Erm....mabbe it is not my day today coz early in the morning aje emosi aku tergangu dengan kejadian accident pagi ni....huaaa!! kereta aku kena langgar...teruk..dah lah baru hari ni nak drive pergi kerja dan pulak my habi ada meeting di Kuala Selangor (that is the reason WHY am driving today) alih-alih kena langgar pulak dengan nyonya yang tampal "P" ni..huhuhu..sungguh menduga betul .. tak tau lah aku salah ke dia salah tapi yg pastinya of course aku kena jalan dulu sebab jalan aku straight..takkan aku kena berhenti pulak ..lagipun takde petak yg kena suruh aku berhenti...nyonya tu pulak dari mana ntah datangnya terus keluar dan "BANG" kereta aku ..ish! time tu aku tak ingat apa tapi yang pasti aku tanya anak-anak aku dorang OK ke tidak? Kesian diaorang..tak pasal-pasal early in the morning nak cepat ke sekolah jadi lambat.

Yang herannya kereta dia takde pape...kereta aku yang teruk sekali .....hua...aku cakap dengan hasben aku...dan kebetulan dia dah separuh jalan ke Sg Buloh (ikut duke hiway) kena pusing balik nak tengok aku dengan anak-anak...nyonya tu boleh sengih aje tak nak bayar pape...huh! SEMPUDAL betul lah..seb baik tak kena maki dengan aku pepagi ni..SABAR ajelah.

Dan dengan tidak semena-mena aku datang lambat ke ofis today......huaa....kereta aku!! dah buruks!! MENYAMPAH tengok cina tua yang bawak kereta sekarang ni...bila cakap salah dia.tak mengaku pulak...buleh pulak cakap..."wooo salah meh?? saya keluar dulu sebab tengok tadak kereta...lu la salah sebab lu jalan terus aja tadak brek! sikarang kasi bayar sama saya woo!! kereta saya sudak teruk" amboi amboi....nak aje aku hempuk nyonya ni pagi-pagi...

Erm...tapi biasalah yang pastinya kalau dia dah cakap macam tu memang dia tak nak bayar sebab dia tetap fikir dia betul...tapikan, Pendapat koranglah...kalau korang berada di simpang 3 dan korang berada pada arah jalan yang lurus ..korang kena berhenti ke atau jalan? bagi aku, aku kena jalan sebab buat apa aku nak berhenti kan? DIA lah yang kena berhenti sebab dia dari arah berlawanan (simpang) nak masuk ke jalan lurus...MENGONG la...aku sangat 2 bengang tahap melampau hari ni...SEY PA POK...huhu... tak pasal-pasal kereta aku masuk workshop!

BAD DAY!

Picture A: (My Car)



Picture B: (Nyonya Ngek Ngok tu punya kereta)




p/s: Tapi yang pastinya kereta dia takde kena apa-apa cuma scratch aje...

2 comments:

Aziela said...

Adoiii...kalau ketuk, satu pintu nak kena cat balik tu. Buat report la wak. Within 24 hours. Clain insuran dia. Padan muka dia...

naTamieR said...

yelah awak mmg kena cat balik.... tapi sy banyak kali rasa nyonya tu tak sepatutnya bawak keta sebab dia dh tua..lepas tu dia main kuar simpang tiga tu aje..saya rasa geram tapi seb baik time tu ada asben saya kalau tidak memang dah kena cuma masa memula kena tu aje sy macam termarah dia sikit sebab sy rasa saya tak salah..geram tul saya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...