Saturday, May 07, 2011

Baking Classes

Assalammualaikum kawan-kawan bloggers,

Harap kalian semua sihat. Hari minggu seperti biasa aku menghabiskan hari cutiku dengan membasuh pakaian (laundry), lipat kain, mengemas rumah dan akhir sekali cooking and baking. Menu masakan for today not so sedap cuma lauk biasa aje sebab hari tu nampak Pn Aziela masak tempoyak calit so teringin pulak nak makan. So bab-bab tempoyak ni of course my mom yang terer memasak so aku biarkan emak take over while aku baking.

Menu tengahari ini ialah tempoyak ikan bilis, sup tulang , salad telur, ayam goreng dan pembuka selera ikan terubuk masin. WALLAH...

Sementara my mom sibuk memasak aku pulak bz membakar kuih dan kali ni aku buat Cookies Choc Chip. Alhamdulillah menjadi jugak aku buat cookies SEDAP! macam Famous Amos Cookies.

Apa-apapun ini gambar cookies tu. Lauk pauk yang lain , letak aje dah habis licin .. Sebab ramai betul yang kelaparan pagi ni.

Sebelum tu SELAMAT BERHUJUNG MINGGU YE!




Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

Aziela said...

perghh...menu mengancam sungguh...ehemm..dh makin femes nampaknya nie...

Rahmah Ram Ram said...

hahah..saya memain aje wak..tak sangka pulak heheh...seb baik menjadi..cuti duduk rumah diwaktu panas..wiken baru ni memang panas kan?

bersama kak Es said...

cookies tu macam chipsmore yang dalam pack tu :)
mseti sedap ni

Rahmah Ram Ram said...

hikhikhik..yelah kak es..ini instant cookies..tapi saya biasanya kalau instant kalau buat mesti tak jadi punya..almaklumlah 'rajin' masak...hehe saya guna produk "Aunt Bessies" sedap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...