Monday, July 15, 2013

Sesak Sangat!!


Assalammualaikum...

Pagi Isnin ni semua orang mood kelaut sebab semalam cuti dan tambah tambah lagi semalam cuti minggu jadi nak adjust mood tu memang agak payah sikit.

Bulan-bulan ramadhan ni surelylah kita semua dapat balik awal dari waktu kerja biasa kan? tapi dah namanya balik awal takde maknanya kalau duduk dekat kolumpo ni nak sampai rumah awal seperti yang diidam-idamkan..huhuhuhuhu... balik mesti standard sampai tak 5.30 petang ke 6.30 petang macam last week hari Jumaat lagi 10 minit nak berbuka baru sampai rumah..nasiblah En Habi memahami dan ok aje makan lauk pauk di kedai....kesian kat anak-anak juga.

Sumber gugel

Pagi ni lagi sekali nak datang kerja...JAMlah pulak...apa ajelah masalah kederaan-kenderaan dan pemandu-pemandu di Malaysia ni ... hari-hari nak jam hari hari nak sesak..hari hari nak kena kasi kita semua sakit kepala tension marah sepanjang perjalanan...hakikatnya kalau tengok di hadapan takde apa-apa yang menghalang melainkan kalau ada kemalangan maut dan kecil bumper to bumper to biasalah....sama jugak havocnya jam kemain bermeter-meter panjang kebelakang.

Sumber gugel
Masalahnya juga pemandu kita kat Malaysia ni PRIHATIN sangat nak tengok bukan nak membantu...takat slow kenderaan dan tengok sambil buat assumption sendiri tu biasalah dan menjadi dalah satu penyumbang kesesakan jugak.... contohnya kalau kemalangan terjadi dekat lorong kanan..yang lorong sebelah kiri pun effek jugakkk...sebabnya mereka nak menengok apa yang jadi....membantunya taklah jugak.

Tapi dah alang-alang nak tengok tu apalah salahnya tolong aje terus kan..tapi parking lah elok-elok jangan kasi blocking jalan orang lain hingga susah pulak kita nak bergerak meneruskan perjalanan....

Kadang-kadang tu fikir bilalah jalan-jalan dekat kolumpo ni clear...almost all the times busy dan sesak. tak kira hari cuti mahupun cuti perayaan ada aje sesaknya.

TENSEN TENSEN!!


Patutlah semakin ramai orang melawat PETRONAS... Rupanya ada INI........



8 comments:

Aziela said...

Saya sangkut banyak tempat hari ni. Selalu journey dari PD 1jam...hari nie jadi 2 jam. Uwaaaa...kena balik lambat..!

Mira Adzlia said...

bln puasa ni tmbh truk sesaknya..mklumlah sume bkejar2 nk g bazar ramadan..eh..hihi

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

kolumpor2..mmg slalu jam..suami dila blk keje xsah kul7 br smpai..jam punya psal..n mmg btul pun,,klu ada excident mulalah org ngada2 nk slow knderaan tgk..nk sgt ler tgk org cedera tp xtlg..huhu

RamRamCute said...

@Aziela

Hari ni memang super duper jam lah awak..tak tau lah sebab apa./..friday hari tu lagilah..naik GILA saya dibuatnya..huhuu balik awal pun sama jugak sampai rumah :-(

RamRamCute said...

@Mira Adzlia

Betul tu Mira..salah satu dari punca-punca jam di KL ni..huhuhu

RamRamCute said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~

tengok aje dik..tolong deme sume tak suka takut katanya...tu yang payah ni..terlebih prihatin.

dear xila said...

lekluuuu hehe besela KL!! ada serang dgn zombi x? ;p

:: Mrs.Eady :: said...

mmg jem gilerrr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...