Monday, October 14, 2013

Bila Nak Balik Ni!!


Di saat semua orang sibuk bersilat di dapur dan membeli belah barangan untuk dibuat masakan sempena Hari Raya Aidiladha esok, saya masih lagi bertepek di office ni tak balik balik....
 
Cadanganya pagi tadi akan meREDHAi aje apa juga keputusan big boss samaada nak bagi ehsan pulang awal ataupun tidak...tapi bila dah petang-petang camgini...tengok sahabat handai post up gambar-gambar memasak rendang merebus ketupat dan membakar lemang...maka hati saya ni melonjak-lonjaklah nak balik rumah...buat2 sibuk dengan anak2 sambil bakar kuih ke kan.....
 
Hailah nasib badan...dah takde cuti, buat-buatlah takde cuti..seronok pada mereka-mereka yang mempunyai cuti lebih-lebih dihujung-hujung tahun ni....
 
Apapun nasib baiklah big boss bagi kelulusan untuk petugas wanita pulang dalam pukul 4.30petang manakala kesianlah petugas lelaki kerana tak dapat pulang awal...
 
Terima kasihlah ye boshhh!!
 
Erm...walaupun tak memasak apa tapi saya berjaya membawa balik 2 biji lemang untuk dibuat makan-makan untuk berbuka nanti....terima kasih Asyeeq (kawan office).

photo.JPG
Lemang ni dah dipotong2 ye..tu yang jadi gini ni....janji makan
 
Pastinya ramai yang dah gerak balik ke kampong halaman dan ada yang tengah melemang bagai...saya kali ni beraya dengan keluarga sebelah saya ..kerana raya puasa tahun ni dah beraya bersama mertua...nothing much preparation pun sebab raya aidiladha kami sekeluarga buat makan2 biasa saje tak macam raya puasa..tapi yang pastinya kami akan pulang ke kampung halaman esok untuk menziarah nenek.
 
Selamat Hari Raya Aidiladha Semua!!

 

6 comments:

Yumida Huda said...

salam aidiladha kak
moga perjalanan selamat ke kpg halaman

wahida said...

saya pun tak cuti kak...dan takde pelepasan awal pun...lagi sedih...

org dah takde cuti mcm tu lah kak....huhu...


salam aidiladha kak!!

Crew Fathi said...

sama la kita.. huhu.. ni pon ada kat offic.. bila tgk mmb update pic kat fb.. pehh.. berbulu ja mata.. sedih.. huhuhu..

mahmud thalut said...

Salam Aidiladha. :)

Nasuha said...

Salam Aidiladha kak..

Nasuha said...

Hari ni semuaa org dh start kerja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...