Tuesday, March 12, 2013

Rumah Idaman


Zaman sekarang ni kalau takde rumah mesti tak lengkap hidup kan?

Tapi bila dah dapat rumah macam-macam boleh kita buat.  Bagi mereka yang terlebih RM tu bolehlah buat make over 100% rumah yang valuenya dari RM180K bila dah renovate dah nampak macam rumah RM380K...hahahaha kelass gitu..

Macam-macam desain dan kehendak semasa yang pastinya kita sendiri tak lepas dari mempunyai kemahuan dan kehendak semasa di zaman sekarang ni untuk mendapatkan rumah impian kita.  Baik dari segi furniture mahupun barangan mentah untuk membuat rumah berkenaan.

Tengok rumah cam gini cantik nakk...tengok rumah cam itu nak gak...pokok pangkal habis citer sume pun nak jugaklah...

Macam saya pulak semestinya mood nak merenovate rumah belum ketahap gaban lagi kerana bagi kami biarlah kami simpan duit sikit-sikit dulu dan Insyaallah jika berkemampuan lebih sikit nanti barulah boleh membuat segala macam perancangan untuk keselesaan kami anak beranak kelak.  Insyaallah tak perlu terkejar-kejar untuk mengimpikan sesuatu yang kita sendiri belum mampu untuk memiliki kelak nanti menanggung hutang keliling pinggang pun payah jugak. 

So as a kick-start, kita tengok ajelah gambar-gambar rumah idaman ni ye... Insyaallah mana tau pastinya kita semua akan dapat apa yang kita mahukan.  Pokok pangkalnya usaha tangga kejayaan.







p/s: Saya selalu bermuzakarahkan diri jika berkehendakkan sesuatu maka saya dan En. Habi kenalah berusaha lebih gigih lagi.  Insyaallah.....rezeki Allah nak bagi mana nak tahu kan?


xoxo



20 comments:

Mooniqueen said...

mampu tgk je skrg ni.. Nak beli belum mampu..

AyueJean AJ said...

Hanya mampu tengok.....
Insyaallah kak...
Ada rezeki dapatlah rumah idaman... =D

Lynn said...

Aduila..tengok je la..tak mampu nak beli...huhu

RamRamCute said...

@AyueJean AJ

hanya mampu tengok jugak ni..huhuhu simpan angan angan je dulu....

RamRamCute said...

@Mooniqueen

samalah kita..huhuhuh

RamRamCute said...

@Lynn

Insyaallah mana tau ada rezeki Lynn sekeluarga lepas ni...

Mas Zull said...

assalamualaikum rahmah...betul tu jika ingin memiliki kenalah berusaha lebihkan...:)

Intan Akma said...

adakah saya akan rajin masak kalau dapat dapur cenggitu???haha..atau kuat tido kalau dapat bilik cenggitu...

RamRamCute said...

@Mas Zull

betul mama

RamRamCute said...

@Intan Akma

rasanya kedua-duanya lah tu..hikhikhik..samalah kita..cantik pun tak guna kalau dh jadik malas nanti..huaaa

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

teringin jgk rmh cmni..tp xmampu lg..bnyk bnda lain kna byar..huhu

Anonymous said...

Tidak salah menyimpan angan2 yang penting kita ikhlas dan jujur dalam segala perbuatan.

Salwa said...

Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Usaha tangga kejayaan. Yess. Hehe.

RamRamCute said...

@Anonymous

Betul tu...setuju! barulah hidup aman dan makmur tanpa sebarang pertelingkahan dan arguements. hehehehe...

RamRamCute said...

@Salwa

Betul tu salwa..setiap usaha kita pasti akan membuahkan hasil...Insyaallah..

Alycia said...

Insyaallah.. Amin...

Alycia pun skrg sdg carik rmh idaman ;)

Anonymous said...

Rumah besar anak bolih tambah lagi iya tak Puan?insyaallah bertambah rezeki kita semua.amin.

RamRamCute said...

@Anonymous

hahahaha..soalan subjektif tu? panjang kena elaborate...Insyaallah moga kita semua bertambah-tambah rezekinya ye...yg penting sentiasa ingat denganNYA :-)

RamRamCute said...

@Alycia

Insyaallah Alycia moga dipermudahkan segalanya ye...

Anonymous said...

Saya memang suka membaca artikal2 Puan.sangat best kadang2 manusia hanya pandai berkata2 akan tetapi tidak mempraktikan nya.nak berblong-ing tidak kepandaian.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...