Monday, October 31, 2011

Saya Kena TAG!!

Assalammualaikum,


Kerja berlambak-labak tak sempat nak dihabiskan lagi..dah masuk minggu pertama ke bulan November dah ni. Minit mesyuarat tak keluar-keluar lagi, mesyuarat baru dah nak bersidang..aduiyai..mood tak sampai-sampai lagi, nak mendengar sore manusia-manusia di dalam corong rekoder tu AMATlah berCINTA nyer....


Ekcheli, pagi tadi dah tengok notification dari Adik Comel FUZA ni yang rajin sangat nak mengeTAG saya.  Soklan yang diberikan pun ala-ala pecah kepala jugaklah nak menimbang guna..macam soklan SPM pulak.


Ingatkan dah takde sapa nak tag-mengetag ni, alih-alih kena jugak huhuhu...tapi takpe.. kerana Fuza akak gagahkan diri juga menitipkan beberapa jawapan dari soklan-soklan yang diberikan.


Tetapi sebelum tu undang-undang yang perlu dipatuhi di dalam entri ni ialah:-


RULES:



  • You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back!
  • No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS "YOU LEGITIMATELY (a.k.a. REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.



11 PERKARA MENGENAI DIRI SAYA

  1. Dikenali sebagai nama pena Rahmah Ram Ram bukan Ramlah Ram ye
  2. Berkahwin dan mempunyai dua orang anak lelaki dan seorang perempuan
  3. Mempunyai suami yang cukup-cukup SPORTING 
  4. Suka membaca novel (tak kira apa pun janji benda bacaan), TETAPI top of the most saya suka membeli belah (shopping is my fav)
  5. Ibu yang bekerja dan mempunyai teman baik iaitu teman sepagar saya di dalam dunia blog ini iaitu Pn Aziela (saya akan tag beliau selepas ini)
  6. Suka makan makanan pedas ..... sedap sangat.
  7. Paling tak suka makan ubat YUKS!!
  8. Anak-anak memanggil saya dengan panggilan "Tarzan" sebab saya suka menjerit marah dorang kalau notty.
  9. Selalu ketandusan ide bila nak memuatkan entri-entri di dalam blog saya ni...Punyalah susah nak berblog ye.
  10. Kagum dengan ibu-ibu yang balik dari bekerja di pejabat,  menguruskan rumah dan suami serta anak-anak, memasak dan membasuh lagi...TABIK SPRING 
  11. Saya tak suka memasak dan sangat jarang memasak, tapi kalau datang angin rajin masak rasanya macam-macam yang saya nak masak...hehehehe...



Antara soklan CEPUMAS yang Fuza berikan pada saya ialah:-



  1. ayat @ moto hidup korang - Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are. 
  2. orang yang paling korang sayang- of course la keluarga saya (suami, anak-anak, emak, kakak dan arwah bapa saya)
  3. lagu yang membuatkan korang rasa nak gelak kuat-kuat - alahai rasanya semua lagu yang saya rasa saya tak faham mabbe akan membuatkan saya gelak kot
  4. apa perangai kurang sopan korang kat rumah - rasanya suka bangun lewat kot dik, bukan apa akak time cuti-cutilah baru nak merasa bangun lewat, kalau tidak tu mesti asyik kena kejut pukul 5.30 pagi huhuhuhu..... 
  5. korang akan marah bila - apabila ada orang PROVOKE kita.
  6. korang akan menangis tak berlagu bila - sesuatu yang disayangi atau disukai diambil orang (itu sudah semestinya...semua orang pun macam tu gak)
  7. pernah kena rotan kat mak @ ayah tak? sebab apa? - serasa akak la......tak pernah
  8. result upsr dulu berapa? - erm...tak ingat la akak dik oiii...dah lama dah nanti kalau akak ingat akak refresh balik eh.
  9. impian korang 5 tahun dari sekarang - menjadi seorang isteri yang mithali, ibu yang sempurna buat anak-anak serta anak dan menantu yang solehah serta paling penting disenangi dan disukai oleh semua orang.
  10. warna untuk tema perkahwinan korang - erm...11 tahun yang lalu akak kahwin, emak akak tempah pelamin dengan baju kaler hijau emas dik...tak sempat nak memilih, pandai-pandai orang tua aje.
  11. korang suka tak dengan soalan2 ni? - ok la boleh di bawa ketengah,.......hehehhe (jangan marah ye Fuza)
Ok SIAPP!! lepas ni nak kena karang soklan pulak untuk mereka-mereka yang telah saya TAG.


Antaranya:-


  1. lagu cinta yang menyentuh hati dan sanubari anda
  2. berapa kerap anda pergi ke toilet dalam sehari
  3. makanan kegemaran anda
  4. lebih gemar mebeli-belah sendirian atau bersama suami/kekasih, anak-anak atau kesemua sekali (berduyun-duyun pergi)
  5. tempat bulan madu yang menjadi idaman
  6. hidangan hari raya yang paling anda gemari
  7. apa yang anda buat apabila tiba hari cuti i.e. sabtu & ahad
  8. tempat peranginan yang terakhir anda kunjungi
  9. suka tak makan di kedai mamak?
  10. masakan ibu yang paling anda gemari?
  11. apa yang anda ingin/impikan di dalam hidup anda?
Yeay!! HABIS.....saya dengan sukacitanya ingin mengeTAG anda-anda yang cantik, kacak, dan comel di bawah ini:-


  1. Pn. Aziela
  2. Pn. Suriani Azwan
  3. Daddy Adando
  4. Tentang Kita
  5. Ceritera 5S
  6. MummyChacha
  7. World of My Own
  8. Kancil 8349
  9. Mrs. Eady
  10. Golden Rose In White Cave
  11. Mama Qaireen
alahai...seksanya nak habiskan entri ni..naik lenguh tangan menaip...tapi apa-apapun saya enjoy.  Terima kasih Fuza kerana sudi mengeTAG akak.

Selamat menjawab soalan!!

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

dtg amik tag..tq kak!!dah lame tak kene tag nie :)

EMOdisaster said...

hihi..akhirnya akk berjaya jugak jawab soalan bengkak jari dr sy ek...terima kasih kak...dan mintak maaf jugak sbb soalan tu ade perkataan korang kat belakang..hehehe...ape2 pun sy doakan semoga menjadi seorang isteri,ibu yg terbaik..! =)

KiMiE said...

Hai Kak Tarzan..haha!

mak encik | SZ said...

kakkkk, kidnap dulu ye tag ni... konpem saya kena potong markah siap lambat ni...ihiksss

Fitri Senin said...

Salam perkenalan akak..
Fit datang singgah di sini

Tentang Kita said...

lenguh jari jemari jwb soalan dr akak..akhir saya berjaya

Mama Qaireen said...

1st time kena tag...mekasih..nt free sy try jawab ye...hehehe

Anonymous said...

Hellο would you mind letting me κnoω which
hostіng сomρanу уou're using? I've
lοaded your blog in 3 completely differеnt bгowsеrs аnԁ I must say thіs blog loads a lot quicκеr then mоѕt.
Сan you гecommend a gooԁ hoѕtіng provider at a reasonable price?
Thanks, I appreciatе it!

My web page: hcg diet meal plan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...