Saturday, October 08, 2011

Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak

Assalammualaikum semua,


Sebelum berangkat pergi mengerjakan cucian 'ayam' saya di rumah kenduri... haaa...saya sempat lagi berSEGMEN. Terpanggil untuk menjoinkan diri di dalam segmen yang dianjurkan oleh BLOGGER feberet saya iaitu Mak Dara.

Silent Reader??

Erm...adakalanya saya lebih suka menjadi 'Silent Reader' berziarah ke rumah kawan-kawan. Bukan tak sudi nak memberikan komen...cuma adakalanya lebih baik saya berdiam diri dari menulis merapu-rapu yang akibatnya nanti akan mengundang tanda tanya atau kemarahan pada pemilik blog tersebut pulak kan? tetapi most of the time tu memang dah ketandusan idea nak menulis takde nak menceceh yang bukan-bukan dah, bukan senang nak jadi blogger ni....bahasa kena baik dan berilmu serta berinformasi untuk menyampaikan mesej. Tak Gitu??

Tapikan, nak kata tak komen langsung tu takdelah jugak... adalah jugak komen kalau rasa-rasa entri tersebut menarik untuk membincangkan apa yang sepatutnya adalah saya menceceh jugak sekadar untuk pengenalan diri "but not all the times".

Erm...for those kawan-kawan yang nak menjoinkan diri bersegmen firstly, jangan lupa klik atau tekan kat TAJUK besar pada entri ni kemudian ada syarat-syaratnya jugak...............

Antara Syarat-syaratnya:-

1) Buat satu entry bertajuk : Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak
OK DAH SIAP

2) Tepek header blog Mak Dara tu
OK DAH TEPEK

3) Listkan 5 blog yang sering anda kunjungi namun jarang tinggalkan komen/jejak (silent reader di blog itu)

a) Mrs Secretary
b) Novel Melayu
c) Sandra Azwan
d) My Diary
e) Red Mummy

4) Dah selesai letakkan link url anda di ruangan komen Mak Dara

Jadi jangan tunggu lagi, JOM lah isi masa terluang anda di pagi Sabtu ini dengan bersegmen.

OK SIAPP!!! Jom kita pi cuci ayam.....orait kawan-kawan nanti saya publish entri kazen saya kahwin pulak ye..ketemu lagi.....Have a good weekend!

Published with Blogger-droid v1.7.4

6 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh tankiuuuu sudi join segmen mak dara ni ye.. ya mak setuju sangat dengan pendapat tu.. kadang2 tu bukannya tak nak tinggalkan komen tp takut pula jika komen kita tu bakal mengundang kurang selesa pemilik blog kan.. antara sbb2 tu jugak lah mak suka jd silent reader hehe.. Selamat bergotong royong di tempat kenduri tu nanti ya.. Tapaukan la sikit untuk mak ya hehehe

c genk bah ne said...

Genk singgah sini..
Genk pun da join segmen ne hehehe
Jemputlah datang blog genk ^^

JOM JOIN SEGMEN HUJUNG MINGGU GENK

wahida said...

selamat bersegmen kak...

cinnamon.com said...

saya lg suka orang komen,n lps tu saya balas balik..lebih teluskan..

FarhanahAdzlan said...

terharu klau ada silent reader..hahaha=)

c nana said...

singgah sini dari segmen yg sama.. salam kenal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...