Thursday, February 02, 2012

Jutawan??

Hailah ..........(sambil tongkat dagu)

Seoronoknya jadi pemain bola sepak ni ye...bila kita perform bagus, ada nama dan glamer semua pun orang nak.  Bila orang berkehendakkan semestinya offer gaji bulanan yang best-best kan.....mesti tak pandang orang yang gaji empat angka ni...paling koman angka tiap-tiap bulan mesti masuk ke 5 angka....WAJIB.

Huaaaa....camnelah orang kata pemain bola Malaysia ni tak kaya..pegang bola sikit aje dah dapat income lebih sana sini....bagi ceramah dan jadi instructor bola (betul ke) dah dapat duit masyukkkkk.....

Macam player obersee tu..conthnya Beckham..tak yah kerja susah-suah main bola dan paling pun pegang sikit aje bola dah dibayar beratus ribu...tuah betul badan kan.

Alangkah bahagianya hidup jadi pemain bola yang ada nama..teringat zaman saya memuda dulu nama-nama gah pemain bola Malaysia yang hidup mewah juga dan kaya raya denga kereta-kerata mewah mereka....tapi mungkin tidak beringat ketika muda maka kesenangan hidup mereka tidak kemana kini...tetapi pada yang beringat tu Alhamdulillah nampaklah kesenangan mereka.

Jadi pada adik-adik player Malaysia tu bebaiklah merancang kehidupan kita ketika kita masih dikenali dan disanjungi...kerana apabila kita telah tiada nama semua itu hilang macam tu aje....

Tahniah kepada Safee Sali kerana berjaya meletakkan diri beliau di mata luar dan menjadi yang terbaik among yang terbaik dan bernilai RM2 juta dan sekaligus menjadi jutawan bolasepak...semoga performance beliau sentiasa di tingkatkan dan memberikan mutu persembahan yang sentiasa menarik.


Tapi persoalannya kenapa Team Malaysia takde yang sanggup untuk menawarkan harga sebegitu kepada beliau dan player-player lain...erm...kena berubah jugak ni..takkanlah sanggup tengok player Malaysia keluar negara lain dan perform untuk negara lain...

Pendapat anda pula bagaimana?

6 comments:

Aziela said...

Untunglah isteri dan anak2 dia...

aReLaN said...

susah gak nak sampai tahap gaji besar gitu ngan mutu bola sepak kita.liga kita pon takdela semeriah bola sepak negara lain.rugi je tau kalau bayar mahal2 tapi stadium kosong je.

Penjual Reflesia™ said...

rezeki die dan keluarga.. =.= alhamdulillah... 2juta tu akak.. =.=

Rahmah Ram Ram said...

@Aziela: Untung betul kan tuah badan suami...kalau saya tu ikut kemana pun..sangguop benti kerja..takut asben carik lain coz duit dah banyak..hehehehe....

@aReLaN: akak nak citer banyak pasal bola pun tak gheti sangat..tapikan arelan rasanya mutu permainan dorang ni macam air sekejap pasang surut...adakalanya aktif dan licik di padang adakalanya rasa macam kita sendiri yang nak masuk kat padang tu main sekali (amboii..macam PRO)

Rahmah Ram Ram said...

@Penjual Raflesia: Betul tu dik rezeki dia dan keluarga..... bangga tengok memuda dah berjaya..tapi kena tingkatkan lagi prestasi agar terus cemerlang kan...

@Lubly: Betul.........

Totie@Tomy said...

minat sangat safee sali muda2 dah kaya..rezeki...anak2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...