Thursday, February 02, 2012

Samseng Muda


Gambar Hiasan
(Ehsan Gugel)

Alahai adik-adik zaman sekarang ni ...semakin brutal membrutal dah ...bukan main mengganas lagi belasah orang sana sini...

Anda ada baca tak akhbar baru-baru ni ada kes 15 orang pelajar perempuan yang membelasah pelajar lain hanya kerana facebook. Huish!! bayangkan 15 orang lawan 1 orang budak...phew mana tak lunyai badan budak yang sorang tu...agak-agak macam manalah budak yang sorang ni boleh defend diri dia.....mesti lepas ni dia kena pergi kelas taekwando tak pun silat gayung...

Ya Ampunnnn...saya tak berani nak imagine dan tengok. Inikan pulak yang menghadapinya...sakit wooooo...

Tak tahu dimana silapnya tetapi budak-budak sekarang bukan main advance silap sikit cakap maka mulalah kepung ramai-ramai kasi belasah orang, macam kes budak yang kena belasah tu katanya silap cakap sikit kat fesbuk maka lepas sekolah terus kena belasah......ada tu pulak cerita dari story lain mengatakan kerana berebutkan kekasih (lelaki sorang) kasi pakat  ramai-ramai gaduh sinsing lengan...AMBOIII.....

Adakah ini dikatakan bahana penayangan filem-filem ganas di TV dan pawagam which is tidak bersesuaian dengan ikutan anak remaja zaman sekarang.  Dan adakah mereka mengikut dan belajar teknik keganasan akibat dari kurang pengawasan dari pihak ibu bapa sendiri dari rumah...Allahualam...walhasilnya anak-anak itu sendiri juga perlu sentiasa memikirkan baik buruk tindakan  mereka sebelum sesuatu buruk terjadi contohnya kes macam ni...

Nanti bila dah jadi kes polis siapa yang susah dan malu...mak bapak dan keluarga jugak kan nanti kena tempelak dan dipandang serong oleh masyarakat sekeliling ..tak pasal kena chop "Samseng Sekolah".

Semakin takut mendengar kisah remaja dan anak-anak sekarang...akak dulu zaman sekolah tak tahu nak gaduh-gaduh ni lagipun kami disekolah selalu menerapkan dan mengenjoykan serta memanafaatkan diri sebagai seorang pelajar dan anak kepada ibu bapa (kanak-kanak riang gitew)...nak gaduh pasal boipren tu takde sebab takde orang minat satu hal ..kalau ada pun bakpe..pelajaran tu lebih utama kan? dah namanya budak sekolah.....hehehhehe (jangan marah ye)

5 comments:

aReLaN said...

tulah jadi bila keganasan jadi jalan penyelesaian.tak paham btul.kalau ye pon nak bertumbuk,1 lawan 1 la kan.dasar penakut gitulah.kadang2 hal remeh temeh je padahal.cuba la selesai leklok kan.ni sket2 bertumbuk.aiyaa

Masz Sidek said...

ini lah akibatnye... bila terlalu byk meluahkan perasaan dlm fb...

Lady Milo said...

lepas tu sumbat ramai-ramai masuk lokap. biar rasa.!

Mak Usu said...

ish..dasyat btl budak2 sekolah skrang..xfkr kesusahan org lain.. rasa teror sngt..padahal hbskn duit parent.. dok blaja dr budak pndai lg baik dr brgaduh mcm ni..adoi2..

:: Mrs.Eady :: said...

bdk-bdk srkg terlebih berani..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...