Thursday, February 23, 2012

Kidzania Kuala Lumpur


Assalammualaikum...

Ada tak diantara kawan-kawan bloggers saya yang sudah pergi dan menghantar anak-anak mereka ke Kidzania?



Apa?  Tak pernah dengar?

Sebenarnya saya pun belum pernah denganr dan belum pernah menghantar anak-anak lagi ke sana, saya pun baru diperkenalkan oleh rakan sepejabat Kak Rohana yang akan menghantar anak beliau menghadiri sesi pembelajaran di sana yang akan dianjurkan oleh taska tempat anak beliau bersekolah.  Bertempat di Mutiara Damansara, kini semua ibu bapa boleh menghantar anak-anak mereka ke sini tanpa rasa ragu dan selesa.



Dari segi tengok gambar-gambar yang di paparkan ni memang cukup-cukup menarik, kita sebagai parents pun teruja nak pergi join bersama-sama bermain dengan mereka.

Peningkatan yang sungguh bagus dan membanggakan pada Malaysia kerana lebih banyak menyediakan tempat educational dan perkembagan aktiviti dan minda anak-anak bagi melahirkan anak-anak yang bijak, cerdas dan pintar bukan sahaja berguna pada ibu bapa, malahan pada bangsa dan negara.


Pada kawan-kawan yang berminat untuk membawa anak-anak anda ke sana bolehlah menjengah ke laman web mereka di SINI.  Pelbagai aktiviti menarik untuk anak-anak disediakan yang pastinya sungguh berbaloi untuk mereka ambil bahagian selain dari merasai dunia pekerjaan sebenar yang mereka idamkan.


Pelbagai jenis dan bentuk aktiviti yang terdapat di Kidzania antaranya jika anak-anak kita berminat untuk menjadi Doktor, Cabin Crew, Pilot, Ahli Bomba, Juruwang, Chef masakan dan pelbagai di sini mereka bolehlah merasainya.

Berikut adalah sedikit  maklumat mengenai Kidzania dan jikalau anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut silalah ke laman web mereka.



OPERATING HOURS

KidZania Kuala Lumpur's Operating Hours are as followsay to Friday
10:00am to 5:00pmSaturday, Sunday, School & Public Holidays
10:00am to 3:00pm (Morning Session)
4:00pm to 9:00pm (Evening Session)

ADMISSION PRICES

VisitorBabiesToddlersKidsAdultsSeniors
Malaysian
Permanent Residence/ Expatriates
FreeRM 35RM 55RM 35RM 30
Non-MalaysianFreeRM 35RM 75RM 50RM 30

CONDITIONS OF ENTRY



  • Admission or entrance of Adults without Toddlers or Kids is prohibited.
  • It is necessary for Kids to be accompanied by an Adult at the entrance counter to facilitate ticket purchases.
  • Kids under the age of 8 are not allowed to enter KidZania Kuala Lumpur without being accompanied by an Adult.
  • Adults with Kids under the age 8 must remain inside KidZania Kuala Lumpur throughout the duration of the visit.
  • Temporary exits are not allowed for Kids at all times.
  • The Management and Staff of KidZania Kuala Lumpur reserve the right to refuse admission and/or to remove from KidZania Kuala Lumpur any person failing to comply with the Terms and Conditions.
  • Official identification may be requested at the point of entry or at any time during the visit to KidZania Kuala Lumpur.
  • The Staff of KidZania Kuala Lumpur reserves the right to conduct searches on Visitors' bags upon entrance into KidZania Kuala Lumpur.
  • The Management reserves the right to deny admission into KidZania Kuala Lumpur once it reaches its maximum Visitors capacity.
  • In the event of any emergency procedures, all Visitors must follow the instructions given by the Management and Staff of KidZania Kuala Lumpur.

TICKETS

  • All Visitors entering KidZania Kuala Lumpur must have a valid entrance ticket.
  • Tickets sold are non-refundable.
  • Lost or stolen tickets will not be replaced.
  • All tickets purchased will only be valid for the chosen session and date.
  • Security bracelets are non-transferable.
  • A convenience fee of RM 2.00 is charged for every transaction online.

MORE INFO

For more information, kindly enquire with the Customer Service counter

KidZania Kuala Lumpur

Rakan Riang Sdn Bhd,
Level 9 Menara UAC,
12 Jalan PJU 7/5, Mutiara Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
T+ 1300 88 KIDZ (5439)
F+ 603 7839 9488

So kawan-kawan, hujung minggu akan menjelang so pada mereka yagn tak tahu nak kemana apa kata singgah ke sana dan menceriakan hari anak-anak kita.

5 comments:

fiza said...

Baru jer tau pasal kidzania nih, memang menarik, tapi jauh dari rumah lah. Masuk pon bley tahan gak harganya yer ☺☺

Marina said...

macam best je...harga ok..tapi kanak2 lagi mahal dr org dewasa...hehe...

wardah @ fie shah said...

Selalu lalu tapi tak pernah masuk..

Aziela said...

agak2, kalau kita yg main jadi bomba tu, kena halau tak..?

Cik Yus said...

Menarik!

Boleh cuba ni. Terima kasih atas info.

BTW, salam perkenalan. Jemput singgah ke blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...