Tuesday, May 15, 2012

Kontroversi Tak Sudah....


Assalammualaikum....

Erm...saya tahu berdosa besar bercerita tentang hal orang ..tapi tangan saya gatal nak tulis mengenai hamba Allah ni yang memang rata-rata semua orang cukup-cukup mengenali beliau di mana baru-baru ini beliau baru melangsungkan majlis pernikahan dengan jejaka pilihan hati beliau.

Hati ini cuba bersangka baik dan berfikiran positif dan cuba untuk tidak memberikan sebarang komen dan statement yang bukan-bukan mengenai isu "BERITA GEMBIRA" beliau baru-baru ini.... tapi sebagai manusia kita tidak pernah lari dari bercerita dan membincangkan mengenai sesuatu perkara itu...

Tetapi bagi saya sebagai seorang manusia jika kita terlajak dari melakukan sesuatu perkara yang boleh mengundang 1001 tanda tanya orang ramai dan di tambah anda seorang selebriti dan dikenali ramai adalah lebih baik dan afdal mendiamkan diri dari mengaibkan diri sendiri dan keluarga hingga mengundang fitnah dan kata-kata yagn tidak sedap di dengar oleh masyarakat kepada anda.

Tak perlu announce walaupun anda selebriti dikenali ramai...dediam sudahlah..hingga nak buat statement yang membuatkan seluruh masyarakat bertanya dan membuat pelbagai andaian.

Faham-faham ajelah......

13 comments:

Aziela said...

Saya pun tertanya2....

Masz Sidek said...

faham kak.... byk yg tertanya2... sy pk positif jer... tak nak pk yg bukan2... tak pasal2 dpt dosa kering... huhuhu

Cik mama said...

kann.. sejauh mna nak berpk fositif kdg tu tertnya gak.. ermmm.. diam2 sudah laaa.. tnya diri sndri jawap sndri..

**agaknya sma kerr org yg kita duk story ni.?/ hehhehh

Rahmah Ram Ram said...

@Cik mama

agak-agak, samalah tu dik! hihihi...

Rahmah Ram Ram said...

@Masz Sidek

iye Masz..tapi tangan akak ni gatal nak jadi bz bodi...hehehe reporter pencen :)

Rahmah Ram Ram said...

@Aziela

konfius pun ada....boleh ke nampak result seawal itu?

ummi anum said...

juga tertanya2..cepatnya..

Gen2Merah said...

maklumlah artis... sakit gigi pun nak heboh satu dunia.. pa lagi alam umah tangga sehingga sanggup mengaibkan diri sendiri dan keluarga... tak malu ke org dok mengata dan menyumpah sana sini.. duk diam2 udah la..

Makbed said...

kesiann.... papepun tahniah kat beliau. semoga menjadi ibuyg baik

shark said...

rasa cam knal jer saper artis tue..
hehe..
tp shark x cakap2 apa ler..
mmg dh rezeki dia kn:)

Eyqa Hasnan said...

rasa-rasa macam kenal . haha

jom join segmen nie :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-blogger-card.html

::CIK LYNN:: said...

cik lynn pn ttnya2...wlupn blom kawin, tp since dh bljar dlm bhgian ksihatn, tau la sikit2...xpa, think +ve =)

alin said...

susah nak jadi tak busy body dalam keadaan ni..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...