Wednesday, September 07, 2011

Apa Nak Jadi, Jadilah....

Assalammualaikum..

Kalau dah namanya ulat buku, novel pulak tu, apa pun sanggup. Dan tanpa pengetahuan En Habi, hari ni saya keluar senyap-senyap meninggalkan Icha yang demam (tengah tidur) dan lari keluar sekejap ke kedai buku berhampiran dengan NIAT untuk membuat projek setiap 2 minggu saya iaitu.....




Haaa....apa lagi?? Membeli dan melengkapkan koleksi novel yang saya cari-carilah.

Habislah dekat 1 jam menelek dan memanjakan diri mencari koleksi novel peribadi saya. Kali ni saya borong tiga sekali (habislah mesti kena bebel dengan En Habi petang ni...) mesti kena potong duit belanja harian saya.. Huaaaa..

Tapi takpelah janji KEPUASAN itu yang penting. Dah MINAT nak buat macam mana kan? Daripada saya minat benda lain, dia jugak nanti yang susah.

I LOIKE!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

ArulchelseA said...

hebatttt

si cantik sally said...

lagi best kalo dapat novel yg tebal gile baru mencabar n smangat nak habiskan cerita tuhhhh

Rahmah Ram Ram said...

Arulchelsea: memang HEBAT!!

Si Cantik Sally: antara ketiga2 yang akak beli tu, novel 7 hari mencintaiku tu paling tebal. Berpeluh rasanya kalau nk menghabiskan bacaan. Tapi percayalah kalau minat apapun sanggup kan. 

Aziela said...

Bestnyer dapat manjakan diri dengan novel... Beli buku tak apa. Bagi resit pada En Hubby tu..bila claim redemption incometax next year. Dia pun untung juga...

Rahmah Ram Ram said...

Aziela: haah ye tak ye jugak kan awak? Pasal apa yg saya tak terfikir hal tu? Mana pulak saya letakkan resit beli buku tadi? Erm. . . .

Mohd "Yob" Aidil Jamaludin said...

Nape nak maghah bebenor.. bukannye beli megezin lucah pon hahahahah...

Eluk le bagi contoh gemor membace kat anak2.. Nanti ade influence ke demer..

Oh ye.. ni menda yg selalu teman buat. Setiap kali beli buku, tuliskan nama pemilek, tarikh beli, tempat beli. Kelak anak2 bace, ato ownernye bace mesti ade kenangan disebalek pembelian tu (eg. lepas beli buku tu terjumpe kawan lame, xpon beli buku mentara nunggu waktu buke pose) Memori gitu..

Renung2an.. dan slamat menchoba!

http://kutubkhanahku.blogspot.com/2011/09/tiket-menonton-bigfoot.html

Rahmah Ram Ram said...

Iye betullah tu aidil...memang nak buat since last time mike cakap tu tapi asyuik lupa ajelah pulak.

Best kan macam tu? Tenkiu tenkiu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...