Thursday, September 29, 2011

Ulat Buku Kah Anda?

Erm....Persoalan yang menarik?


Adakah anda seorang ulat buku?? Tak kiralah buku apa pun yang korang semua baca janji melekap kemana aje dengan buku.

Rata-rata golongan yang gemar membaca ini adalah tergolong dari kaum Hawa aje, bukannya kaum Adam tak tersenarai cuma aktiviti membaca ni kurang nampak pada mereka kerana mereka lebih cenderung melakukan aktiviti lasak seperti bermain bola, tennis, sepak takraw dsbg jika nak dibandingkan dengan membaca, jangan tidak membaca akhbar di pagi hari itu ajelah kot.


Sememangnya saya ialah seorang yang sangat suka membaca since dari sekolah rendah sampailah ke tua ni....dulu-dulu cerita dari koleksi Enid Blyton, Komik, Gila-gila, Novel Cinta semua saya belasah tak kira janji saya ada sesuatu untuk saya pegang dan dibaca. Berhantu tau membaca buku ni...sekali anda dah mulakan sampai bila-bila anda kemaruk.

Tambahan pulak zaman sekarang ni terlalu ramai penulis yang kreatif menyumbangkan bakat mereka dengan menerbitkan naskhah hasil dari tulisan mereka. Antara penulis yang cukup-cukup saya gemari antaranya Danielle Steel, Sophie Kinsella, Anis Ayuni, Damia Hanna, Siti Rosmizah, Stephenie Meyer, Shamsiah Mohd Nor, Norhayati Berahim, Fauziah Ashaari dan ramai lagi penulis-penulis berbakat yang tak perlu saya nak sebutkan disini. Sememangnya bagi saya gaya dan corak penceritaan novel mereka memang SUPERB.

7 comments:

cinnamon.com said...

ye,saya suka membaca,tapi bkn ulat..hehe

eyryn said...

hehe..ryn pown minat jugakk bace novel. .
but, blom jadikk ulat buku :)

Aziela said...

kalau dah dapat buku..makan pun boleh lupa...

Mohd "Yob" Aidil Jamaludin said...

Ya, temanpon ulat buku (cuma kategori exotic sikit sebab kumpul koleksi buku-buku terhad dan terancam kepupusannya) hihih

http://kutubkhanahku.blogspot.com/

Kancil 8349 said...

dulu eya tapi sekarang ada istilah baru ulat blog...hahaha...suka baca entri di blog orang

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya suka jugak baca buku tp bukan la tahap ulat buku....

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Rahmah Ram Ram said...

yelah kawan-kawan seronok kan kalau dah setat membaca...semuanya lupa..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...