Monday, July 18, 2011

Isnin Yang Lemau #2

Assalamualaikum...

Selamat hari Isnin (yang lemau) pada semua blogger-blogger yang saya sayangi. Semoga hari ini anda menjalani tugasan dengan begitu indah dan ceria serta berbahagia disamping orang-orang tersayang.

Hari ni saya nak post-up entri yang biasa-biasa aje..takde idea nak cerita apa...nak cerita bola dah lepas dah saya update hari Sabtu lepas, nak cerita pasal kenduri kahwin, saya tak dapat undangan pulak minggu ni..nak cerita pasal naik basikal, minggu ni saya tak panjat bukit pulak...so hari ni cerita saya biasa-biasa ajelah.


ME and MY BOSS

When I Take a long time to finish,
I am slow,
When my boss takes a long time,
he is thorough

When I don't do it,
I am lazy,
When my boss does not do it,
he is busy,

When I do something without being told,
I am trying to be smart,
When my boss does the same,
he takes the initiative,

When I please my boss,
I am apple polishing,
When my boss pleases his boss,
He is cooperating,

When I make a mistake,
I' am an idiot.
When my boss makes a mistake,
He's only human.

When I am out of the office,
I am wondering around.
When my boss is out of the office,
He's on business.

When I am on a day off sick,
I am always sick.
When my boss is a day off sick,
He must be very ill.

When I apply for leave,
I must be going for an interview .
When my boss applies for leave,
it's because he's overworked

When I do good,
my boss never remembers,
When I do wrong,
He never forgets

what to do?????????????


Hope that you guys have a great day ahead ya!!

2 comments:

ainnoraini said...

same la..lemau jugakkk...

penat semalam tak hilang lagi ni...

ingatkan nak cuti tapi hari ni,tapi kat opis ni ramai yg gi training kene la dtg jugak...

ummiP3 said...

monday blues.....hr yg melemaukan...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...