Friday, November 04, 2011

Kena Tag Lagi!!

Assalammualaikum...

Bersiaran kembali pada hari Jumaat, mood mesti malas tahap melampau, tambahan pulak nak bercuti panjang sebab nak Raya kan..so buat kerja pun ala-ala cukup syarat ajelah hari ni (sayalah tu).

Pepagi dah kena tag dengan adik sorang ni dari  Blog Tak Best...erm akak ingatkan akak dah selamat dari menjawab soklan soklan cepumas dan tahap pecah kepala ni..ghupanyer silap la pulak...tapi takpe kerana adik akak sanggup luangkan masa kejap, tapi lepas tu nak kontiniew buat minit plak.  Lepas abis buat minit nak menjawab GA plak dari tuan punya blog Qasehnya Rania...Phew!! Insyaallah akan diusahakan sepantas dan sebaik mungkin ye.  Harap bersabar.....

Terima kasih adik-adik....

Firstly soklan yang diterima dari entri Blog Tak Best adalah seperti berikut:-

1.apa nama timangan korang - Am

2.suke warne ape and kenape suke warne tu? Hitam sebab leh matching dengan macam-macam kaler lain
3.agak-agak kahwin umo brapa? akak kahwin masa umur 23 tahun...senang 
4.laman sesawang yang korang ade? sila nyatakan laman sesawang? blog ke? http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com
5.ciri-ciri lelaki/ wanita yang buat korang suke kat diorang? penyayang, pengasih, romantik, sayang anak-anak dan emak dia.
6.pernah kena buli tak? atau pernah tak buli orang? kena buli tak pernah, buli orang pun tak pernah....tak berani nak buli orang tak baik
7.nama ayah dan ibu korg and 3 patah perkataan untuk diorang.(selain i luv u, i miss u dan yg sewaktu dgnnyer) Abdul Mutalib dan Siti Darisah PengorbananMu tiada tandingan.
8.suke kucing tak? dulu-dulu suka...tapi dah tua-tua ni naik takut pulak dengan kucing yang suka meleser
9.novel paling best yang pernah korang bace? Andai Itu Takdirnya - Siti Rosmizah
10.pernah dikecewakan x? Pernah masa bercinta tapi sambung semula....JODOH
11)dulu kecik-kecik ko nak jadi ape? selari tak dengan ape yg ko buat sekarang? erm...kecik-kecik nak jadi cikgu..semua orang nak jadi cikgu kan..lepas tu tukau nak jadi stewardess sebab tengok stewardess cantik-cantik bergaya alih-allih lepas SPM terus ambil study pasal kesetiausahaan...tak patut...


Set soklan lain yang adik ni bagi ialah..........(dah macam jawab soklan SPM lak)


1) status, bujang? berpunya? atau berkahwin?  akak dan berkahwin 
2) makanan kegemaran kome? suka makan pelbagai janji HALAL
3) korang minat drama negara mana? malaysia, indon, korea, jepun, omputih? Jepun, omputih dengan Malaysia ler
4) apa nama timangan korang? dah jawab dekat atas tadi.....
6) kartun ape yang korang minat? suka sangat dengan Dora
7) cerita paling happy dalam idup korang? erm...takdepun cerita yang buat akak happy dik semua sama aje..akak takde perasaan kot.
8) kisah paling sedih pulak? kisah ke drama? erm...kalau ada pun too long to describe.
9) novel paling best yang pernah korang bace? dah jawab jugak kat atas tu.....
10) aset paling berharga korang sekarang ape? anak-anak ler...tak terkira valuenya
11)dulu kecik-kecik ko nak jadi ape? selari tak dengan ape yg ko buat sekarang? ooo..dah jawab juga kat atas tu....


Memandangkan akak dah menjawab soklan anda dengan 2 set sekaligus so akak rasa tak payahlah nak mengeTAG orang ye dak...excuse ler tu...hehehehe

Thanks dik!! Semoga anda sukses dan happy berbloging ye.

3 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hkhik..suka baca tag org!besttt...

mak encik | SZ said...

suka baca jawapan akak...

"akak takde perasaan kot..."

Rahmah Ram Ram said...

@Mrs. Eady: Terima kasih sudi singgah...

@mak encik:SZ: Akak konpius sebenarnya soklan tu..samaada ianya drama/cerita tv atau kenangan diri sendiri...

@blog tak best: Konpius sungguh akak dengan soalan kamu..tp terima kasih ye sebab sudi tak akak. Semoga sukses selalu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...