Thursday, November 10, 2011

Segmen: HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!

Assalammualaikum,

Tanpa membuang masa dan ingin menjadi salah seorang dari blogger untuk menjelajah kesemua blog-blog tanahair (selagi boleh).  Memandangkan saya telah lama menjadi follower Hasrul Hassan dan begitu teruja untuk melayakkan diri untuk bersama-sama berblogwalking ke blog-blog yang sememangnya menarik dan berinformasi.




Tetapi sebelum itu........ Antara syarat-syarat yang perlu kita semua patuhi ialah:-


1) Nyatakan nama anda sebagai blogger serta nama blog anda

Saya dikenali sebagai Rahmah Ram Ram (tiada kaitan dengan Ramlah Ram).  Berkongsi cerita dan pengalaman bersama teman-teman bloggers saya di bla-bla-blub-blub

2) Letakkan tarikh mula berblog atau tahun mula berblog

Tarikh memula saya menceburkan diri dalam blog ni memang sah tak henggat, cuma yang saya tahu tahun saya mula berblog secara kecil-kecilan ialah pada tahun 2006 dan mula bergiat secara serius pada awal tahun ini iaitu 2011.

3) Nyatakan target blog anda untuk tahun 2011 ini, adakah ia sudah mencapai sasarannya?

Susah nak cerita, of course semua bloggers mahukan blog mereka menjadi dambaan dan ikutan oleh semua orang bukan saja takat rajin dikunjungi dan mempunyai followers yang ramai dan dapat meningkatkan traffic yang tinggi serta menaikkan rating 'earnings' mereka.  Insyaallah berkat sabar dan usaha kita semua pasti berjaya.

So far setakat ini, Alhamdulillah saya amat bersyukur dengan pencapaian saya walaupun tak sebanyak atau setinggi mana (macam masuk bakul angkat sendiri pulak) tapi adalah jugak bergeraknya meter dalam akaun nuffnang saya kalau nak dibandingkan sebelum-sebelum ini.  Bukan senang nak menulis dan memerah idea untuk tulisan kita itu sentiasa dibaca dan diikuti oleh semua orang dan bukan semua juga mempunyai masa untuk mengapdet blog mereka setiap hari untuk memaintainkan rating mereka. PAYAH!!

Insyaallah berkat usaha dan sabar pasti ianya akan membuahkan hasil. 

Tarikh Tutup: 13 November 2011 ..... jam 10 pagi. 

19 comments:

PeJuAnG CinTa said...

i like ur blog ! Dtg dari segmen yg sama

[PCL] said...

itulah..masa mula2 mengenali ingatkan Ramlah Ram tu..haha, moga blog anda semakin dikenali..Insyaallah berkat usaha dan sabar pasti ianya akan membuahkan hasil. join segmen sama gak..Tahniah dari PCL.

^^eKaTiKaH^^ said...

singgah sini dari segmen yg sama...salam perkenalan..huhu nice blog :D

rina ellisa said...

Hi sis..

sy singgah blog sis dah :)

sy pon masa blogwalking blog HH aritu,pandang sekali imbas nama sis..Ingatkan Ramlah ram..rupa2 nya Rahmah Ram Ram.. :)

Rahmah Ram Ram said...

@pejuang cinta, @PCL, @^^ekatikah^^, @rina ellisa

hihihi...terima kasih kerana sudi singgah ke blog saya..semoga kalian sukses dalam dunia penulisan blog dan maju berganda-ganda. Amin...

"sis gadis berkata-kata" said...

datang dari segmen yang sama,, done follow :D terima kasih ya doakan sis gadis,,jom klik link ni
http://husnazulkepli.blogspot.com/2011/11/hasrulhassan-jelajah-dan-gegar-blog.html

Ida said...

Asalamualikum... saya datang dari segmen yang sama dan saya doakan semoga anda sukses dalam dunia blog. chayok! :)

Shakirah Kyrah said...

salam.tma kseh sudi singgah blog sya. :) blog awak sgt best.byk info.

jemarisuri said...

kunjungan balas dari awak...tq sudi singgah blog sy..semoga hasrat dan impian awak akan tercapai. insyaallah..

Alline Amalina said...

membalas kunjungan...cantik blog..

nur sha said...

thx lwt blog sha. best la blog ni.. ^^

shiema sufian said...

Shiema singgah dari segmen yang same. jangan segan segan singgah dan follow belog shiema ye :)
http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2011/11/hasrulhassan-jelajah-dan-gegar-blog.html

masz86 said...

Membalas kunjungan dr segmen yg sama... betul kata akak... Insyaallah berkat usaha dan kesabaran pasti akan membuahkan hasil....

Ezad Skytech said...

singgah sini...hee..
semoga terus maju dalam dunia blog ni...:)

Maizatul said...

Salam.
Singgah dri segmen yg sme.
Berblogwalking smbil follow :)

pius said...

terima kasih sb sudi singgah blog pius.. follow sini juga..

c genk bah ne said...

Salam Perkenalan…
Genk datang sini,
Dari segmen yang sama
Jom ke blog genk pula

MINTA TOLONG KOMEN ENTRI INI KLIK SINI

kyra veronica said...

mlwat u jgk;)

izzatiesofea said...

Assalamualaikum.. salam perkenalan jugakk dari segmen yang sama. terimakasih kerana melawat. :) Semoga apa yg dihajatkan menjadi knyataan dan semoga success jugak yaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...