Tuesday, January 17, 2012

Rumah Sekarang Dengan Rumah Dahulu

Borak borak dengan rakan sepejabat semalam during lunchtime pasal harga rumah melambung tinggi sekarang.


Sukarnya nak beli rumah dengan harga sekitar RM200K-RM350K sekarang di Kuala Lumpur. 


MEMANG TAK DAPAT!!!


Kalau ada pun semuanya berada di luar lingkungan kawasan jajahan bandaraya Kuala Lumpur samaada di Dengkil, Semenyih, Rawang, Kuala Kubu Baru, Langat, Puchong atau yang sama waktu dengannya.


Nak beli rumah tu memanglah mudah tapi tang nak mencari lokasi rumah yang berdekatan dengan semua kemudahan, berdekatan dengan sekolah anak-anak serta selesa memang agak sukar.


Yang ada di Kuala Lumpur ni semestinya dengan harga RM300k-RM400k untuk kondominium atau apartment. Manakala RM500k-RM1.2M rumah bawah samaada teres dua tingkat atau banglo.


Rumah teres setingkat dah susah nak dapat kat KL sekarang dan kalau ada pun tak banyak dan jauh.


Pening kepala mencari rumah baru dan mencari yang mengikut kemampuan serta kesesuaian pemilik. 


Bagi kami pula, usaha pencarian selama beberapa hari ni sedikit membuahkan hasil dan kami ada meletakkan beberapa lokasi rumah yang kami survey beberapa hari ni di dalam wishlist kami tahun ini.


Insyaallah diharapkan apa yang kami usahakan membuahkan hasil.


Published with Blogger-droid v2.0.2

10 comments:

Penjual Reflesia™ said...

mahalnya sekarang...T_______T terpaksa la simpan duet dari sekarang. if 500k pun..uwaaaa.... =.=

Masz Sidek said...

memang mahal...
sampai bercucu-cicit pun belum habis bayar...
Semoga urusan akak di permudahkan Allah...

Aziela said...

tanjat tin mon

Rahmah Ram Ram said...

@Penjual Raflesia: Betul tu kena kuatkan azam dan simpan duit banyak.

@Masz Sidek : Terima kasih dik!

@Aziela: hihhihi...puaslah saya mengulang tulisan awak ni berkali-kali akhirnya baru dapat tangkap..huhuhuh...dialog boboi kiut :)

Munnafendy said...

itu baru nak cari lokasi rumah...urusan loan rumah lg 1 hal kak...leceh nye...berbulan2 xsetel

lienda said...

insyaallah banyakkan berdoa,moga di murahkan rezeki,permudahkan segala urusan dapat miliki rumah...aminnn.

CIK MAY said...

ade rumah baru near tesco ampang..tapi 3 tingkat la..tak ta la rate hrge brp..cube tgk..;)

Nur Raihana Abd Rahim said...

saya beli rumah kat semenyih tahun lps.blom siap lagi.setingkat pun harga dah 200++..double storey dah naik ke 300k ke atas dlm tempoh tak sampai setahun!!

Nur Raihana Abd Rahim said...

saya beli rumah kat semenyih tahun lps.blom siap lagi.setingkat pun harga dah 200++..double storey dah naik ke 300k ke atas dlm tempoh tak sampai setahun!!

Rahmah Ram Ram said...

@Munnafendy: betul tu bukan senagn nak beli rumah banyak prosedur nya...

@Lienda: terima kasih ;)

@Cik May: akak dah survey dekat situ rumahnya semua dalam RM800k-RM1.2M juga

@Nur Raihana Abd Rahim: memang harga rumah totally naik tinggi tahun ni. Untung for those yang nak jual rumah dan menjadi kepayahan pada si pembeli rumah. huhuhuhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...