Thursday, December 22, 2011

Amalkan Gaya Hidup Sihat


Siapa kata duduk di pejabat tidak boleh bersenam?

Kehidupan sehari-hari yang kita lalui memang memerlukan lebih banyak tenaga dan semestinya kurang melakukan riadah.  Selain itu pengambilan makanan juga perlu dititik beratkan terutama sekali pengambilan gula dan garam.

Tahukah anda dengan berjalan 10,000 langkah setiap hari anda akan membakar lebih dari 300 kalori.  Tidak kira samaada anda memilih untuk melakukan senaman simple contohnya turun naik tangga, tanpa menghiraukan lif yang terbuka setiap masa memanggil anda untuk naik atau berjalan di taman setiap petang akan sedikit sebanyak membantu anda menguatkan otot dan tulang belulang anda.

Tetapi untuk melakukan aktiviti tersebut, perlulah anda titik beratkan akan penampilan anda yang bersesuaian dengan aktiviti yagn anda lakukan. janganlah pulak anda memakai heels dan memakai pakaian pejabat sambil peluh mencurah-curah sebaldi hanya semata-mata ingin melakukan aktiviti riadah tersebut sambil bertugas.  Selain itu pastikan yang anda tidak selalu duduk di tempat workstation anda, lakukan pergerakan dengan sekerap mungkin, berjalan-jalan sambil melawat workstation rakan lain bebrapa minit bertanyakan khabar dan elakkan dari mencuri masa berminit-minit lamanya hinggakan bos didalam bilik keluar dan berdehem pun and tak sedar.


Hanya dengan beberapa langkah yang simple mampu membuatkan hidup anda sihat dan sejahtera.

Amalkan hidup sihat bersama yang tersayang.

Pesanan penaja ini dibawakan khusus kepada anda dari ChurpChurp.  Untuk maklumat lanjut sila klik SINI.



3 comments:

aReLaN said...

ble dh keje ni,mkin kurang wktu nk exercise.blik keje dh letih.waaaa....cmne la perut tak membulat.hmmm

fiza said...

SAya hari2 exercise sbb office tingkat 2, toilet plak kat bawah. Klo dah minum byk air tu...biasalah kan ☺☺

nurmujahidah said...

salah satu cara,, gune bola yang besar tu,, name ape entah,, gantikan kerusi kat pejabat,, so that kite akan sentiasa gunekan otot kaki,, :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...