Tuesday, December 27, 2011

Realiti atau Impian

Assalammualaikum,

Baca megazin sini cerita pasal orang dapat anugerah Datuk, baca pulak suratkhabar sini orang dapat anugerah Datuk jugak,  seronok jugak ye, senang aje rasanya tup tup dah bergelar Datuk dan Datin.  

Agaknya fesyen dan trend sekarang "mereka-mereka" ni mencari pasangan dengan orang yang mempunyai harta dan sentiasa mengejar status dan berimpikan sesuatu yang sungguh materialistik untuk kepentingan diri mereka sendiri.

Terbaca lah pulak saya akan statement seorang hamba Allah ni dulu-dulu bagi statement dengan press alasan dengan perkahwinan dulu tidak serasi dan tiada persefahaman, TAPI bila sekarang dah kahwin baru, pandai pulak cerita sana sini kata "kepercayaan dan kejujuran adalah aspek utama dalam kebahagiaan rumahtangga" apa dulu dia kahwin tak bahagia ke? serasa saya dah beranak pinak dengan perkahwinan yang dulu bukan sikit tapi berderet-deret. 

Agak-agaklah sebab pasangan sekarang dah berstatus dan berpengaruh sebab tu la 'dia' tetiba pandai sangat urus rumahtangga dan berbahagia si samping pasangan.

Dunia oh Dunia.

1 comments:

Mizfantagiro said...

yer jugak kan..cam senang jer dpt title tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...